Lokaal Verhaal

Van 9 tot en met 17 september vond het verhalenevenent Lokaal Verhaal plaats bij 't Schutterke. Wat een geweldige week en wat een prachtige optredens.

En dan ook nog zo'n mooi artikel in de krant. Dank Geert Elten voor je gezellige aanwezigheid en je goede weergave van het evenement. En dank aan alle schrijvers, dichters, singer-songwriters, bands, dj's kunstenaars voor jullie prachtige verhalen. Dank aan de vrijwilligers voor jullie inzet, dank aan Niels en Gilles voor de uitstekende bedrijfsvoering in de keuken en dank aan Marja en Moniek voor jullie inzet en hulp bij het organiseren van deze week.

Hartelijke groet Inge

 

 

Van 22 tot en met 30 oktober 2016 was tijdens de Dutch Design Week 't Schutterke onderdeel van de Social Design Street in het hoofdkantoor van Woonbedrijf.

Een bijzondere week met 7500 bezoekers die allemaal geinteresseerd waren in Social Design, in Philips of in het Schuttersbosch. 

Samen met gastvrouwen en -heren van 't Schutterke vertelden we ons bijzondere verhaal. Aan het einde was ik stemloos en meer dan duizend visitekaartjes armer maar weer zo veel rijker door de inspirerende ontmoetingen, initiatieven en verhalen van anderen. Over de hele wereld zijn mensen eigenlijk allemaal met hetzelfde bezig; zorgen voor een fijne, veilige leefomgeving voor iedereen.

Hartverwarmend! Dank aan iedereen die geholpen heeft en die ons heeft bezocht.

hartelijke groet Inge

Yasin Torunoglu is op bezoek geweest bij 't Schutterke en verliefd geworden....

Yasin vertelt in zijn column dat hij een nieuw stukje Eindhoven heeft ontdekt en de verhalen van 't Schutterke heeft gelezen.... 

''Ik heb een voorproefje van de verhalen gehad en ik kan je vertellen: ze zijn om te smullen"

't Schutterke staat weer in de krant! 
''Aardappelen in ruil voor houten Phillipswoningen'' 

 

Op 25 mei volop aandacht in het Eindhovens Dagblad voor onze Philipsverhalen. Ook twee weken geleden stonden we in de krant in de bijlage over 125 jaar Philips. Daarin aandacht voor de bijzondere huizen in het Schuttersbosch.

 

Op 16 april opent in het Van Abbe de tentoonstelling over de jaren tachtig.

Twee van mijn 'verhalen' uit het Schuttersbosch hebben een prominente plek in deze tentoonstelling. Piet Eiff en Mia van der Weide en haar kleindochter Maaike vertellen in een video over de jaren tachtig in Eindhoven.